No us ho perdonarem mai

Ahir a les 12 i 19 minuts em va trucar la mare des del Servei Municipal d’Ocupació de Sant Narcís, punt de votació del barri, darrera el pis on em vaig criar, em va dir: “Està venint la policia”, i vaig començar a sentir com la gent cridava, i la línia es va tallar. El punt de votació de sempre, a l’antiga Escola d’Hosteleria de Girona, gestionat per l’admirat Martí Carreras, fill de la meva mestra de tercer, i on un altre company de l’EGB era en una de les meses. I jo, assegut a Trondheim, patint, fins que al cap de mitja hora els pares em van trucar per dir que estaven bé, però que havien atonyinat uns bombers, i que per sort s’havien endut una urna falsa. I em vaig calmar fins que vaig veure una fotografia del punt de votació envoltat de policies, i al darrera, sobresortint, el meu pare. El meu pare. Assetjat per les forces de repressió espanyoles.

Ahir l’estat espanyol ens va voler humiliar. L’autoritari, franquista estat espanyol va decidir que ja n’hi havia prou, i que vist que no ens podien afusellar en massa, obririen el cap de senyores grans, grapejarien noies, buidarien ulls, llançarien gas pebre contra menors, estomacarien bombers i mossos, destruirien escoles i locals oficials, i llançarien la seva ràbia primitiva, feixista, contra una població pacífica i desarmada.

Avui Mariano Rajoy té les mans tacades de sang, i Soraya Sáez de Santamaría i Juan Ignacio Zoido tenen les mans tacades de sang, i Pedro Sánchez i Albert Rivera tenen les mans tacades de sang, i Arrimadas, Albiol i Iceta tenen les mans tacades de sang, i Enric Millo té les mans tacades de sang. No es pot dir de cap altra manera. Són culpables de la violència d’estat, i a més tenen la santa barra, l’immens cinisme de dir que ho van fer per protegir les lleis, i que la culpa és nostra per no obeir-los, per no sotmetre’ns.

Però no se n’han sortit. Som més forts que ells. Ens han volgut vexar, esclafar, i no ho han aconseguit. Avui encara estem en xoc, plorant, guarint-los les ferides, pensant com hem de respondre, què li hem d’explicar als nostres fills, als alumnes. Però el camí només pot ser l’orgull i la valentia. No podran guanyar-nos. Som millors que ells.

Espanyols que ens heu fet això, els autors, executors, i còmplices, tingueu-ho clar. Us assenyalarem, us ho recordarem, farem que pagueu per la vostra ignomínia. Ho explicarem arreu, i no descansarem fins veure-us a la presó. El que va passar l’1 d’octubre no ho oblidarem mai, no us ho perdonarem mai.

5 comentaris

 1. És per això que és tan important la feina dels mestres i professors. Aquesta és la nostra arma!! Ànims i una abraçada!!

 2. No ens ajudes, t’has begut l’enteniment a Girona o a Noruega? una cosa és que sigui un cafre aquest govern espanyol i uns animals tots els avalots i d’altra afusellaments en massa o mans tacades de sang….quina escenografia medieval estàs montant? el que fa por és que expliquis segons què a Noruega i no que et creguin, sinò que pensin que tots estem tan sonats. Una mica de seny i menys sang.

  1. El moderadíssim Antoni Puigverd, l’home de més seny del país, acaba així l’article a La Vanguardia després de veure el setge al Col·legi Verd: “Ahora ya no es el momento de los guantes de seda argumental ni de las dudas ideológicas. Es hora de elegir entre quien reclama derechos y quien desenvaina porras”.

 3. Portem dies angoixants…la unió amb complicitat dels ciutadans vers el desitj d’aconseguir un país lliure, que procuri per els seus ciutadans,que el respecte sigui la seva llei, un país de benvinguda, de progrés i lleialtat…un país amb ciutadans compromesos amb les circumstàncies adverses, amb els valors d’els nostres avis amb les paraules màgiques: sisplau…gràcies…
  Volem un futur immediat per poder alliberar la càrrega de dolor,incomprensió, mentides… que ens han deixat caure a les espatlles com un gran roc.
  Per els meus avis,els meus pares, per els meus fills, per els fills que neixeran…per mi i el meu espòs… necessito arribar a aquest fi per poder començar a respirar … la Pau.
  Dolors

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s