El club dels ressentits

El ressentiment és una de les emocions humanes més tòxiques, fins i tot pitjor que l’enveja, perquè mai no en pot sortir res constructiu. El ressentit sempre intentarà boicotejar allò que abans apreciava, i només obtindrà una satisfacció temporal quan les coses vagin malament.

De ressentits polítics a casa nostra n’hi ha a cabassos, i formen diferents grups. Tenim la tropa d’intel·lectuals (?) i periodistes que es van passar els anys noranta esperant tocar poder quan el PSC arribés a la Generalitat, i que Maragall va arraconar sàviament: els Arcadi Espada i Francesc de Carreras de torn, que van acabar fundant Ciutadans – i després sent arraconats per la seva criatura. Hi ha també els que van patir una persecució laboral per enfrontar-se al pujolisme dels vuitanta, però que han acabat confonent el partit que els va perjudicar amb tota la nació. Aquí poseu-hi Carlos Jiménez Villarejo i Gregorio Morán. Finalment els ressentits per la independència, amb Josep Lluís Carod Rovira i, sobretot, Alfons López Tena al capdavant.

Ara però sembla que s’està gestant la figura del ressentit màxim, que deixarà petita tota la resta. Parlo d’Artur Mas, que encara no ha paït que li fessin fer un “pas al costat”. La roda de premsa anunciant que plegava ja va ser prou vergonyosa, explicant malament el pacte amb la CUP de forma intencionada (allò dels dos diputats que canviarien de grup per corregir el resultat electoral) i afirmant que es reservava el dret de tornar-se a presentar.

Però el problema d’Artur Mas ve del torn de rèplica de Carles Puigdemont a la sessió d’investidura. Allà l’indepe va tornar a vibrar, va oblidar de cop els mesos de baralles i incerteses, i va veure que sense el líder messiànic podríem anar igualment endavant. Potser per això ara Mas es dedica a carregar contra Esquerra Republicana, o a dir que CDC ha de ser sobiranista i no independentista. El pas al costat va ser per trencar-ho tot si ell no ho pot encapçalar? Ai, el ressentiment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s