El palanganer contra el filòsof

Potser no sabeu que a casa nostra hi tenim un filòsof (?) que potser és menys brillant del que ell mateix es pensa, però que ha tingut sempre la decència, inèdita al nostre país, de no acceptar la censura malgrat arriscar-hi la feina. Així va plegar d’El Punt Avui quan el van renyar per denunciar les corrupcions d’una patum cultural, i per voler ser un lliurepensador se li han anat tancat les portes de molts mitjans. El seu espai de llibertat és el blog La Torre de les Hores, on escriu coses de les quals sovint discrepo, però que cal llegir sempre (i és del club dels fans de Haydn, que sempre és positiu).

Però vet aquí que un parell dels seus articles han ofès Lluís Bassets, director adjunt d’El País i palanganer oficial del règim. El filòsof va denunciar els seus mètodes de censura, i va explicar com havien expulsat una col·laboradora per escriure una crítica dolenta d’un llibre de Valentí Puig en un altre mitjà. Mètodes de l’stasi en ple segle XXI. Però Bassets, que defensa el sistema constitucional i la transició, que cobra d’algú tan tòxic i mediocre com Juan Luís Cebrián, i que sempre té una paraula positiva per Felipe González, Miquel Roca o la monarquia, ara reclama vint-i-cinc mil euros al filòsof perquè suposadament l’ha vexat. Com si allò que deixa anar per la seva infecta boca quan va a les tertúlies de la tieta Cuní no fos deu vegades més ofensiu pels ciutadans.

En el fons no deixa de ser irònic que el subdirector d’El País, un dels puntals més sòlids del règim del 78, ara demani una quantitat econòmica desorbitada a un membre d’una de les generacions que  aquest mateix règim ha arruïnat. Així han acabat els suposats defensors de la llibertat, fent mobbing als dèbils.

Bassets, ets un covard, i des d’aquí prometo fer tot el possible per destruir el teu llegat i la teva obra, començant pel diari on treballes. Al proper article, alguns exemples de la deriva franquista d’El País que Bassets ha permès, o fomentat.

8 comentaris

 1. Ara d’això en diuen ZASCA!, jo tampoc sóc gaire del filòsof però encara sóc menys de Bassets.
  En qualsevol cas no estaria gens malament que el filòsof no “sostregés” tant si no vol acabar en la marginalitat del petit de can Semon, que estic segur que no desitja,
  Quanta misèria, tot plegat!

 2. No se li ha tancat mai la porta d’un sol mitjà per ser un “lliurepensador”, en tot cas ha estat degut a que és un cony de mal educat.

 3. El d’en Bassets és de … menjadora a part … pel que fa al filòsof, precisament avui un amic em passava un article seu perquè ho comentés … bé, retallo i enganxo alguns trossos de la meva resposta.

  “…com podràs comprovar, eludeix de forma manifesta i intencionadament, per a mi la gran pel·lícula de dibuixos animats de Fernando Trueba, Chico i Rita, pel·lícula que es va fer…
  … O sigui que qui omet dades intencionadament no em mereix cap credibilitat”

  Tots tenim les nostres fòbies i les nostres fílies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s