Charlie Hebdo i els imbècils

Ahir va ser un d’aquells dies perfectes per detectar imbècils. El bàrbar atemptat contra la revista francesa Charlie Hebdo va dividir les xarxes socials entre els que de seguida van mostrar el seu rebug, i els que hi van passar de puntetes en nom d’una suposada ideologia d’esquerres. Els que de seguida ho van llegir com un brutal atac a la llibertat d’experessió al cor d’Europa, i els que van buscar-hi excuses i matisos. Com pot ser, em direu, que alguns reaccionessin d’aquesta manera?

La cosa va així: per a certa esquerra “de facultat de lletres” (que diu el @SenyorEarl), els Estats Units i Israel són l’enemic, perquè ens imposen el capitalisme, controlen la banca mundial, etcètera. I com que l’enemic més visible d’aquests dos països és actualment l’islamisme, doncs l’islamisme s’ha de defensar i respectar. Afegiu-hi un garbuix de teories estructuralistes i postmodernistes, les oportunes capelletes acadèmiques, i una dèria per jugar amb les paraules i els conceptes, i ja teniu el terreny adobat per la imbecilitat. D’exemples de la seva ideologia delirant en tenim a cabassos. Aquests individus es declaren feministes, però quan els treus el tema de la mutilació genital, et diuen que és un fenomen cultural que cal comprendre i respectar; i per a ells el vel integral no és un símbol de submissió de la dona, sinó de llibertat. I naturalment si poses en dubte aquestes creences ets un racista i un islamòfob.

La reacció d’aquests idiotes davant de l’atemptat d’ahir va ser alertar primer contra la islamofòbia, i després buscar explicacions al fet, per mig justificar-lo. Que si els dibuixos de Charlie Hebdo eren racistes i per tant s’ho havien buscat (com les dones amb minifaldilla?), que si és una conseqüència del colonialisme i l’opressió dels pobles musulmans, i patatim i patatam. Això sí, quan Israel fa un dels seus atacs criminals, no clamen contra l’antisemitisme o surten en defensa dels jueus, no. Ho posen tot al mateix sac, i ells hi cauen, doncs endavant.

El més acollonant de tot plegat és que aquesta tropa acaba invocant la llibertat religiosa quan es parla de l’Islam, ells que són els descendents dels que van lluitar contra l’opressió del catolicisme! A banda que obliden un principi fonamental: si la teva cultura està a favor de la submissió de la dona o de matar els que no pensen com tu, la meva cultura és superior. En cap cas les dues són igualment defensables ni poden dialogar en un pla d’igualtat. I si l’Islam, o part de l’Islam, o el que sigui, pensa així, caldrà actuar. No hi ha respecte que valgui quan podem perdre les llibertats que els nostres pares i avis van lluitar per aconseguir. De fet ni tan sols valen les posicions neutrals.

I per últim, una confessió: aquest text l’he escrit com una mena de test psicològic. Estimat lector, si t’has sentit ofès per aquest article i creus que sóc un racista i un islamòfob, no en tinguis cap dubte: tu també ets un imbècil.

7 comentaris

 1. no tots els actes estan motivats per la política, la majoria dels que alerten contra l’islamofòbia ho fan amb igual fervor contra l’antisemitisme. Absolutament res a veure amb una posició política, simplement no volem veure patir a persones innocents per les barbàries de culpables. Que a l’altra punta del món on es profesa la mateixa religió amb la que has nascut facin barbaritats, no ha d’implicar en cap dels casos que les teves condicions de vida siguin pitjors. Lluitem contra la submisió de la dona, lluitem contra la violència gratuita, lluitem-hi!. Pero no lluitem contra cap grup de persones ple d’innocents. Jo no vull que cap musulmà, jueu, llatí, africà, oriental, etc em tracti a mi pitjor per las barbaritats que gent que ha nascut amb la mateixa religió amb la que vaig nèixer jo hagi pogut fer, ni vull que a la gent que ha nascut amb la meva religió i la segueixen practicant els impedeixin seguint-ho fent si els seus actes no son violents, només perque d’altres sí que ho son. Lluitem contra els actes i les conductes que fereixen a altres persones, pero només els actes i les conductes, i només els que fereixen a altres persones. I no, la meva posició no es pas una excepció, la majoria dels preocupats per l’islamofòbia la comparteixen, pero és normal que gent que pensa abans en economia i política vulgui buscar motius ocults on no els hi ha, i els costi entendre que altres posin la importància de la vida humana per davant.

 2. Au, que tu tambe et podries fotre al grup de sonats que critiques. Que vol dir aixo dels “atacs criminals d’Israel” ja m’agradaria saber que faries tu (o qualsevol altre pais) si una banda de bojos com Hamas es dediques a llensar coets contra la poblacio civil per que els surt dels collons.

  1. Com a exemple: si Israel identifica un terrorista palestí, sol enderrocar la casa de la seva família (i veïns), obviant el principi bàsic de qualsevol democràcia que només es pot castigar el delinqüent. Cosa que per cert també fa Espanya amb l’allunyament de presos bascos.

 3. Ara resulta que el que critiquem les politiques de estats units som imbècils……..Es clar que no es pot permetre les violacions del drets humans per part de paisos àrabs. A guantanamo no es respecten y encara està oberta. El que no pot ser es que els governants dels nostres paisos es dediquin a fomentar guerres a vendre armes y a matar nens dones i civils. Això passa a diari al proxim orient. No es només culpa dels islamistes radicals que passin aquestes coses. L´altre dia van assasinar 12 persones al charlie heddo y a 4 jueus en un super. Lo dels jueus es residual, l impacte real es el dels periodistes assasinats. Senyor en el mon en el que vivim on només importa la pela continuara passant això i cada vegada més. Fins que no tinguem consciencia del que passa diariament no ens adonarem de quin és el problema.
  Firmat un imbècil

  1. Fas una distinció ben clara: 12 persones i 4 jueus. De fet, et deixes l’agent de policia, però veient les teves vares de medir, potser no compta perquè era negre?

   Tens raó en què cal adonar-se del que passa realment aquí: la deshumanització de segons qui pel mer fet de “ser”, i l’eximent de culpa a qui els ataqui. Els fets: tres terroristes (ho diuen ells) han assassinat a trets a 17 persones. I quan dius que “no és només culpa dels islamistes radicals”, ja fos a París o a Nigèria, o a Yemen o a on sigui, espero que no pensis que la culpa és de les víctimes. S’assembla massa al “es vesteixen com putes”.

   Si a més de culpar a les víctimes “perquè alguna cosa hauran fet”, penses que això ha vingut per “polítiques dels EEUU”, doncs si que et diria que tens certs problemes cognitius. Ara bé, si tu prefereixes definir-te com imbècil, també m’està bé. Només et cal aplaudir-te.

 4. A veure si ho entenc: tothom que no pensa com tu, és un imbècil. Que demòcrata! Segur que et manifestes en pro de la llibertat d’expressió!

  No crec que hi hagi cap persona de bé – inclòs els Willy Toledos- que en primer llocs no hi ha acondenado aquest execrable crim. ia continuació hi hagi refexionado el que considerés oportú sobre el perquè. Aqui es poden fer dues coses: o esquinçar-se les vestidures, clamar al cel (del tot comprensible) i cridar a l’ull per ull (una mica menys comprensible), o indigar on aquesta l’arrel del problema per trobar una solució. Tot depèn de si es vol o no trobar solució, a més de condemnar els assassins.

  La condemna d’una massacre no està renyit amb denuciar altres perills. Una cosa no anul·la l’altra, són compatibles.

  Je Suis imbècil.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s