Piip Show, la vida (dels ocells) en directe

Diumenge passat, mentre els mitjans de comunicació espanyols se centraven en les eleccions europees i les celebracions de la Champions, el segon canal de la televisió noruega emetia un programa de 16 hores enfocant ocells. Es diu Piip Show i és el nou exemple de “televisió lenta“.

La idea del programa és de dos amics, l’il·lustrador Lars Aurtande i del fotògraf i ornitòleg Magne Klann. Van tenir la pensada de construir la maqueta d’una típica cafeteria d’Oslo, i penjar-la en un jardí per veure com s’hi relacionarien els ocells. Van proposar a NRK, la televisió pública noruega, de posar-hi càmeres i emetre les imatges 24 hores via internet. Els directius van acceptar, i el projecte es va posar en marxa l’11 de març.

A la web es poden veure tres emissions en directe: la cafeteria, normalment plena de pipes i fruits secs, i dos “apartaments” que serveixen de caixa niu, i on ja hi ha hagut diverses postes. Els seguidors del programa que detecten algun fet inusual poden enviar, via xarxes socials, el minut i segon exacte per fer-ne vídeos especials (la irrupció d’un esquirol va ser un dels moments més comentats). A més diversos experts contesten les preguntes del públic sobre els ocells.

Uns 30.000 noruecs es connecten diàriament a la web per veure els ocells, i una gran seguidora és la pricesa Mette-Marit, que va descriure Piip Show com “la millor cosa que hi ha a Internet ara mateix”. Si ho proveu amb els enllaços que us indico a sota, veureu que és absolutament hipnòtic (i no és gaire més lent que alguns tertulians de can Cuní).

Finalment el diumenge 25 l’emissió del programa es va fer durant 14 hores al segon canal de NRK. Tot i això el projecte no s’ha aturat, sinó que continuarà fins a la tardor. Segur que encara queden molts fets apassionants per contemplar.

Com seguir el programa?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s