El president de la FECAC insulta els meus avis

La FECAC és la Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Cataluña, entitat que té com a objectiu “fomentar y promocionar el conocimiento de la cultura andaluza” i coneguda sobretot per organitzar la Feria d’Abril. El seu líder durant dècades va ser Francisco García Prieto, denunciat pels seus mateixos companys de junta per desviar uns quants milions d’euros (font). Un cop dimitit, la presidència va passar a Daniel Salinero, vinculat al PSC i home de confiança de García Prieto (font).

Doncs bé, ahir el tal Salinero no va tenir res més a fer que vomitar un parell de tuits en referència a l’actriu Montserrat Carulla, que ha participat en alguns actes amb l’associació Súmate. Els tuits diuen així:

La senyora Carulla és nascuda el 1930, i pertany a la generació que va viure la guerra. La dels meus avis, per tant. S’ha de ser una persona sense escrúpols, un absolut manipulador, per dir “ganduls” a una gent que va ser a la batalla de l’Ebre, o a la presó per les seves idees, que va patir la gana i la duríssima postguerra, i que va haver de lluitar moltíssim per tirar endavant els seus fills. I indigna encara més que això ho digui un individu que lidera un xiringuito per arreplegar fons públics.

Salinero, a més, torna a treure el fals mite del xarnego explotat per uns catalans que eren tots uns burgesos. Mite que explicava perfectament Antonio Baños en la seva brillant carta a Cristina Fallarás:

“el colectivo charna ya no encaja en aquel viejo, setentero y confortable cliché de Solé Tura o Juan Marsé: esos charnegos inocentes e incultos pero buenos proletarios y mejores personas que votan a la izquierda siempre en castellano para defenderse de unos burgueses catalanoparlantes que los explotan y los alienan. Unos charnegos que viven en Catalunya pero como leales españoles, porque la sangre remota es más poderosa que la comunidad presente (…). El mito de Xarnatown, el lugar en el que Catalunya es sólo una autonomía leal a Felipe frente al opresor Pujolista que dice ser nación solo para robar nuestras plusvalias”

Tot això enllaça amb aquesta idea encara defensada per l’esquerra rància segons la qual el nacionalisme català és de dretes, i per tant també ho és el moviment independentista. Serà que no han vist la foto del Príncep amb el Conde de Godó, Enric Lacalle i els seus amiguets empresauris (que no empresaris).

Però me’n vaig del tema principal, que és que Daniel Salinero ha insultat la memòria dels meus avis. I això és inacceptable. Per tant li enviaré l’article i esperaré les seves disculpes, que no tinc cap dubte que em farà arribar.

EDITO
Al cap de poc d’enviar-li l’article, Daniel Salinero ha tuitejat això:

Daniel Salinero‏@salinerilh
No he querido en ningún momento faltar el respeto a toda una generación, pero si considero muy desafortunadas sus declaraciones.

5 comentaris

 1. No s´ha de donar corda a comentaris com aquests, que els atorga un protagonisme que ni tenen ni es mereixen aquesta mena de borinots. La divisio dels catalans de tota mena i origen es el que preten el pancastellanisme hegemonista.
  El que ens cal es difondre les causes, el metode i l´objectiu que pretenem, per resoldre d´una vegada per totes, la perversa i humiliant relacio a que ens sotmet aquest ranci i borni espanyolisme a tots el que vivim aqui, siguem de l´origen que siguem.
  Jo soc d´origen andalus, i em sento molt orgullós dels meus origens i cultura, pero a català no em guanya ningú , fa 50 anys que visc aqui, hi tinc els pares i germans enterrats aqui,hi viuen els meus fills i nets, hem combatut e inclus mort defensant aquesta terra, es el meu pais, i que ningu em toqui res de Catalunya per que salto.I com jo o semblant som un parell de millons de catalans.
  He tingut la fortuna i l´entorn adient per poder educar els meus fills en la cultura i llengua d´aquest pais, altres no ho han pogut fer, i no entrare en les raons del per qué, pero es aixo el que permet que borinots com aquests que dieu vagin botzinant la divisió, que no es tal i entre el joves menys, perque per exemple un pot anar a la Feria d´Abril i fer l´indi i despres a les eleccions vota CDC.
  Tampoc no som ignorants del per qué i quí ens va fer fora del nostre pais d´origen, i tenim memoria, els mateixos personatges i estructures que ara m´obliguen a plantejarme de marxar cap a Noruega.
  Salut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s