El president de la FECAC insulta els meus avis

La FECAC és la Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Cataluña, entitat que té com a objectiu “fomentar y promocionar el conocimiento de la cultura andaluza” i coneguda sobretot per organitzar la Feria d’Abril. El seu líder durant dècades va ser Francisco García Prieto, denunciat pels seus mateixos companys de junta per desviar uns quants milions d’euros (font). Un cop dimitit, la presidència va passar a Daniel Salinero, vinculat al PSC i home de confiança de García Prieto (font).

Doncs bé, ahir el tal Salinero no va tenir res més a fer que vomitar un parell de tuits en referència a l’actriu Montserrat Carulla, que ha participat en alguns actes amb l’associació Súmate. Els tuits diuen així:

La senyora Carulla és nascuda el 1930, i pertany a la generació que va viure la guerra. La dels meus avis, per tant. S’ha de ser una persona sense escrúpols, un absolut manipulador, per dir “ganduls” a una gent que va ser a la batalla de l’Ebre, o a la presó per les seves idees, que va patir la gana i la duríssima postguerra, i que va haver de lluitar moltíssim per tirar endavant els seus fills. I indigna encara més que això ho digui un individu que lidera un xiringuito per arreplegar fons públics.

Salinero, a més, torna a treure el fals mite del xarnego explotat per uns catalans que eren tots uns burgesos. Mite que explicava perfectament Antonio Baños en la seva brillant carta a Cristina Fallarás:

“el colectivo charna ya no encaja en aquel viejo, setentero y confortable cliché de Solé Tura o Juan Marsé: esos charnegos inocentes e incultos pero buenos proletarios y mejores personas que votan a la izquierda siempre en castellano para defenderse de unos burgueses catalanoparlantes que los explotan y los alienan. Unos charnegos que viven en Catalunya pero como leales españoles, porque la sangre remota es más poderosa que la comunidad presente (…). El mito de Xarnatown, el lugar en el que Catalunya es sólo una autonomía leal a Felipe frente al opresor Pujolista que dice ser nación solo para robar nuestras plusvalias”

Tot això enllaça amb aquesta idea encara defensada per l’esquerra rància segons la qual el nacionalisme català és de dretes, i per tant també ho és el moviment independentista. Serà que no han vist la foto del Príncep amb el Conde de Godó, Enric Lacalle i els seus amiguets empresauris (que no empresaris).

Però me’n vaig del tema principal, que és que Daniel Salinero ha insultat la memòria dels meus avis. I això és inacceptable. Per tant li enviaré l’article i esperaré les seves disculpes, que no tinc cap dubte que em farà arribar.

EDITO
Al cap de poc d’enviar-li l’article, Daniel Salinero ha tuitejat això:

Daniel Salinero‏@salinerilh
No he querido en ningún momento faltar el respeto a toda una generación, pero si considero muy desafortunadas sus declaraciones.