L’esquerra espanyola és imbècil

Examinem l’estat actual d’Espanya i la seva (pseudo)democràcia.

Hi ha un president del govern incapaç de tenir una conversa espontània sense cagar-la, un ministre d’hisenda que fa servir l’Agència Tributària com a instrument polític de venjança, un ministre d’ensenyament que ha pactat el nou sistema educatiu amb els seus collons. Hi ha una fiscalia que demana set anys de presó per una pianista i defensa que la Infanta no en sabia res dels negocis del marit lladre. Hi ha cacics i xarxes clientelars, empresaris del BOE, corruptes i corruptors a dojo, delinqüents a les institucions i a les empreses privatitzades. I sobretot hi ha una política destinada a enderrocar l’estat del benestar i implantar un model neofeudal.

En els anys de crisi l’esquerra espanyola, sigui la institucionalitzada o l’alternativa, ha estat totalment incapaç de lluitar contra tot això, de regenerar un sistema democràtic indigne i caduc, de bastir un projecte sòlid i il·lusionant de futur. Ni el PSOE, ni IU, ni els sindicats ni el moviment 15-M no han aconseguit absolutament res, i la casta ho ha aprofitat per blindar-se encara més (les llei de seguretat de Ferdández-Díaz reblarà el clau).

Ja té nassos per tant que hagi hagut de sortir el poble més covard i titafreda del món, el català, a dir que ja n’hi ha prou i que vol enderrocar el nefast Règim del 78, i a sobre per mitjà d’un impecable procés democràtic. A més ha donat dues lliçons: que fer trontollar el model espanyol és possible, i que les mobilitzacions massives i continuades no són una utopia.

I com ha reaccionat la gran majoria (amb poques excepcions) de la mediocre esquerra hispànica? Doncs posant-se al costat de la casta i cridant visques a favor de la unitat d’Espanya. Que els empobreixin, que els imposin un sistema cada cop més repressiu això no els importa tant: allò greu és que una gent vulgui fer un referèndum. I a sobre són tan curts que no veuen que sense Catalunya, Espanya encara caurà més ràpid pel precipici, i les remotíssimes possibilitats de destruir el repartiment de poder que ve del segle XIX s’hauran esvaït.

Sí, són una colla d’imbècils.

Relacionat: Gent fastigosa: els progres espanyols i El País (5/11/2012)

2 comentaris

  1. Crec que el teu anàlisi és bo. Però et falta una altre banda: La catalana. (i no em refereixo a ERC, perquè és obvi que ha fet molt).

    I el PSC? On són? l’únic que desafia alguna cosa és en T. Comín que avui a RAC1 li ha dit textualment a Pere Navarro: “Bon dia, el PSC ahir no va sortir a la foto equivocada?”

    On són el PSC catalanista que va guanyar unes eleccions? Amagats sota les putes pedres!

    A aquestes alçades: un PSC de veritat, ja hauria enviat a pastar fang al PSOE i els hauria dit que byebye…colla de covards.

    Ep que a mi ja em va bé, sempre he pensat que el PSC eren el llop amb pell d’ovella i amb aquests tristos esdeveniments ha quedat clar qui eren i qui ha estat el veritable poder amagat del PSC: el PSOE ranci de sempre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s