La Generació T ens ha arruïnat (1)

Són, per donar xifres rodones, els nascuts entre 1945 i 1965. Corresponen als babyboomers americans, però a casa nostra van tenir unes circumstàncies històriques molt especials que els van acabar beneficiant. Ho controlen tot: la política, els mitjans de comunicació, els sindicats, les universitats, les indústries culturals. Acumulen un poder inaudit com mai no ha tingut abans cap altre grup.

Són la Generació de la Transició, perquè es van trobar un canvi de règim quan eren joves, van ocupar posicions de responsabilitat, i van començar a fer i desfer sense oposició i otorgant-se una gran superioritat moral. El problema és que al cap de trenta anys continuen al mateix lloc, i s’han convertit en la Generació Tap que impedeix una renovació d’idees. No només això, sinó que han manipulat el sistema per protegir-se, a canvi d’arruïnar els seus fills i néts, i han salvat la crisi molt millor que els seus descendents.

El proper dia parlaré de l’economia i de la brutal esquerda econòmica i laboral entre la Generació T i les següents. Però avui permeteu-me començar per un exemple sagnant.

La política

Fa poc vaig sentir com Josep Maria Terricabras mencionava el cas de Joaquim Nadal, que va ser alcalde de Girona amb només 31 anys, i que avui aquesta situació seria impossible a casa nostra. Poca gent hi confiaria, i jo afegeixo que no podrien ascendir dins l’estructura partitocràtica. Aquí teniu en canvi la foto del nou govern noruec, constituït la setmana passada. No hi noteu res estrany?

Efectivament, semblen força joves. Det fet aquest és el percentatge de ministres (o consellers) dels governs noruec, espanyol i català per franges d’edat:

Noruega Espanya Catalunya
30 a 39 33% 0% 0%
40 a 49 50% 14% 31%
50 a 59 17% 43% 46%
60 a 69 0% 43% 23%

Als governs català i espanyol no s’hi asseu ningú amb menys de 40 anys. A Noruega en són 1 de cada 3. El ministre més veterà noruec té 57 anys, a Espanya més d’un 40% superen els 60 anys. De fet la mitjana d’edat dels governs ha augmentat sense parar des de l’inici de la democràcia (font), des dels 41,6 anys de mitjana del primer executiu González el 1982 fins els 55,5 anys dels ministres de Rajoy el 2012.

Si això no és la gerontocràcia de la Generació T, ja em direu què és.

(Continua a la segona part)