La fatiga

Tot plegat és molt cansat, no creieu?

Quan vaig començar aquest bloc fa tres anys, a Catalunya i a Espanya encara es vivia dins d’una bombolla. Molta gent creia que la crisi passaria aviat, els mitjans feien un esforç per tapar les vergonyes socials, i els moviments de protesta feien algunes accions que, malgrat la seva timidesa i prudència, aviat van ser manipulades i/o esclafades per la casta dirigent.

Ara en canvi som a la situació contrària, i ja fa mesos que el tsunami de porqueria ho ha innundat tot. No és possible obrir un diari, ni engegar la ràdio, ni fer servir el facebook i el twitter, sense que una, dues, deu notícies ens impactin pel desvergonyiment i el cinisme dels poderosos nacionals. De les veus que clamaven al desert hem passat al guirigall més estrident.

I això, en un procés desesperant però totalment comprensible, també beneficia els de sempre. Quantes males notícies pot rebre una persona abans de recloure’s en el seu entorn més immediat? Quant de temps es pot mantenir un sentiment d’impotència, d’incapacitat de millorar la situació, sense engegar-ho tot i tornar cap a casa capcot? En quin punt la ràbia es transforma en submissió per esgotament?

Com ja he escrit altres vegades, la (falsa) democràcia espanyola destaca per la seva impermeabilitat als factors externs als partits, per la incapacitat dels ciutadans d’influir-hi. Si a més aquests perden l’energia i la il·lusió, la victòria dels de sempre serà completa.

Això sí, se’ls ha de reconèixer el mèrit. Els fills de puta que van muntar el règim de 1978 ho van fer de collons.

2 comentaris

 1. Òbviament cansa.
  Però jo aquest cop veig una diferència, que em fa tenir fe.
  Una espasa de Damòcles que penja sobre els caps dels polítics espanyols (i catalans).
  Em refereixo a la voluntat del poble de catalunya a separar-se d’espanya.

  Jo entenc l’independència com un mitjà, no un fi. Vull canviar la política catalana, ara una ombra de la corrupció de la política espanyola degut en part a que la justicia catalana és eminentment justícia espanyola a criteri meu totalment corrompuda.

  Jo sóc pessimista de la societat espanyola. M’ha demostrat ser incapaç d’entendre el que passa a catalunya i al seu propi país. Sincerament esperava més d’ells però hi ha el que hi ha.

  En canvi crec en la societat catalana. Crec sincerament que separats hem de poder ser capaços de canviar les normes i fer lleis noves i processos més justos. És l’única cosa que em motiva, i espero que la societat catalana ho entengui així i faci els canvis de mentalitat necessari per votar a gent que vulgui canvis cap a una democràcia més participativa i moderna.

 2. Quanta raó! S’han carregat la il.lusió i l’empenta de la gent per tot. Només impera la por a no perdre la feina (si en tens) i els abusos polítics descarats de qualssevol partit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s