Brevíssima crònica de la reunió sobre la reposició del Parc Central

El dijous 4 d’abril a les 9 de la nit es va convocar els veïns de Girona a una Reunió tècnica informativa sobre la proposta de reposició de la Plaça d’Europa [que no es reposa sinó que desapareix], el parc Central, la coberta de l’estació i la plaça de Joan Brossa. Es va comptar amb la presència de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, el regidor delegat del Projecte Ferroviari, Carles Ribas, l’arquitecte municipal i el (silenciós) regidor de Sant Narcís.

Per fer-ho curt, la cosa va anar així:

1. Durant hora i mitja es va parlar d’arbres, lloses, rampes, estàtues, edificis més o menys provisionals, estacions, parcs, etcètera. Es van mostrar projectes i es van fer propostes sobre com havia de quedar el parc després de les obres.

2. Tot plegat va ser molt interessant, però em va tocar a mi fer-li a l’alcalde una pregunta força important: vist que tot això ho ha de pagar l’ADIF, quina seguretat té que sí que ho pagarà? L’alcalde va parlar de compromisos i voluntats, però va admetre que no té cap paper ni conveni firmat. Tot i això va dir amb contundència que les obres es faran. Curiosa manera de jugar-se el capital polític.

3. El president de l’Associació de Veïns de Sant Narcís, Martí Carreras, va recollir el guant i va retreure com de malament s’havien fet les coses fins ara, que s’havia enfonsat un barri per un teòric benefici a la ciutat, i que les opcions que l’ADIF ens deixi un nyap al centre de Girona continuen sent enormes.

4. I l’alcalde va respondre amb un discurs economicista i totalment fora de lloc sobre els enormes beneficis de l’AVE sobre el sector serveis de la ciutat, que es crearien llocs de treball, que a l’Oficina de Turisme s’hi havia superat el rècord de visitants el Divendres Sant (?), etcètera.

Per tant podem dir que tot continua igual? No, ara tenim uns plànols molt bonics sobre com volem que quedi el nou Parc Central. Però per saber si els plànols es transformen en realitat caldrà seguir esperant.