La Quinta del Rei se’n pot anar a la merda

Amb el fons del pasodoble Suspiros de España es projecten unes imatges en blanc i negre: la guerra civil, Franco i Hitler a Hendaia, Matías Prats pare, unes senyores amb mantilla, etcètera. De sobte es fa el color, llegim unes lletres blanques que diuen “Señas de identidad” i surt en pantalla ni més ni menys que Francisco González, president del BBVA, el tipus que José María Aznar va posar a dit per carregar-se el món financer basc. I aquest representant de la més fastigosa casta hispana, aquest paràsit que s’ha enriquit via favors i contactes, deixa anar això per la seva boca:

– Hombre, yo diría el esfuerzo. Nos hemos educado con muchas carencias, las carencias llevan al esfuerzo, al sacrificio, y mi generación ha sido eso, una generación de luchar mucho para salir adelante. Y creo que ha luchado mucho y ha contribuido a que este país sea más moderno sin duda.

Així comença el documental El legado de la quinta del rey, probablement el programa més nauseabund que s’ha parit a la televisió espanyola. Una hora sencera en què els prohoms de la pàtria de seixanta i molts en amunt es donen copets a l’esquena i es venen com els inventors de la democràcia i la llibertat, els salvadors del país, els creadors d’un llegat que ha portat Espanya a… sí, efectivament, a l’any 2013.

Però no perdem el fil. Després d’Antonio Gala veiem a César Alierta, actual president de Telefónica, expresident de Tabacalera (on ell, la dona i el nebot van guanyar uns milions d’euros via accions gràcies a informació privilegiada), creador de Beta Capital participat per Torras-KIO (hola, senyor De la Rosa), i diu això:

– El espíritu de superación y concordia para hacer de este país un país democrático, moderno y desarrollado, y un país que tuviera proyección internacional.

Lola Herrera, Manolo Santana, el doctor Dexeus (que es va descriure en un altre lloc com “l’únic de la gauche divine que treballava”), Luis María Ansón, Concha Velasco (veieu alguna correlació en les dones que hi surten?), el president de la RAE i sí, ja el tenim aquí, Miquel Roca Junyent in person, el tipus que va renunciar al concert econòmic per a Catalunya, que va perdre totes les eleccions on es va presentar i que gràcies als serveis prestats com a buen catalán és l’advocat de la casta, directiu d’Endesa i ACS, president de la Fundación Abertis…

– Es una generación de ruptura, de cambio y por tanto también de transición. Es una generación que surge de una época que quiere olvidar y quiere superar, y por lo tanto se impone la obligación de romper con aquello que había representado el pasado para señalar unas bases de futuro distintas.

I així minuts i minuts i minuts de gent despreciable, d’hereus del franquisme que es van vendre com a grans demòcrates, de corruptes que han portat el país a la ruïna més absoluta, de mediocres que han prosperat per ser qui són i no per allò que han fet.

Ells són els responsables de la més gran estafa de l’Espanya contemporània: la transferència de recursos de la meva generació i la més jove cap a la seva. Que hagin viscut molt millor del que els tocava a canvi d’arruïnar els seus fills i néts (bé, ja sabeu què vull dir, no exactament els seus fills i néts, aquests ja tenen comptes a Suïssa i càrrec al BOE assegurat), amb el resultat delirant que a Espanya la pensió mitjana supera el salari mitjà.

Reconec que no he vist tot el reportage sinó fragments, perquè el risc que em vingués un ictus era molt elevat, i no us el recomano en absolut (per sort les audiències van ser mínimes). Però per compensar tanta merda envoltada de purpurina us deixo amb 3 minuts que ho resumeixen tot:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s