L’exParc Central

Imaginem un poble qualsevol de casa nostra que té un lloc de passeig i repòs anomenat l’Arbreda de Santa Cocollona, amb els seus camins, les seves fonts, els ocells, els excrements de gos, etcètera. Un dia l’alcalde i el regidor d’urbanisme decideixen, per pròpia iniciativa o gràcies a l’amable suggeriment d’uns promotors, que Cal Fer Prosperar El Municipi (TM). Per tant agafen els terrenys, els expropien, hi fan carrers, hi posen unes instal·lacions elèctriques, etc, i la bonica arbreda es transforma en la Urbanització Cal Corrupte o el Polígon Industrial Els Fracassos.

Què ens ensenya aquesta bonica història? Doncs que el nom fa la cosa, i que no té sentit anomenar arbreda a allò que està ple de ciment.

Doncs bé, això que passa a tot arreu sembla que no ha arribat a Girona. En un indret de la ciutat hi havia un lloc anomenat el Parc Central amb les seves fonts, els ocells, els excrements de gos, etcètera, i ara hi tenim aquesta vista:

(foto: diari ARA)

I tot i això els nostres polítics i periodistes continuen parlant una vegada i altra del Parc Central. Jo la pregunta la tinc ben clara: el Parc, on collons el veuen? Perquè ara mateix la superfície està ocupada per edificis, plataformes de ciment, un finger provisional (?) i fins i tot una “discreta” rampa de no sé quants metres, i si a sobre cal deixar un espai pel trànsit doncs ja m’ho direu.

Per tant humilment proposo des d’aquí que l’Ajuntament faci un concurs per posar un nom nou a aquesta zona, en la millor tradició dels zoològics amb els animals acabats de néixer. Vist que en la darrera dècada les successives corporacions municipals s’han passat l’opinió dels veïns per allà on circulava la tuneladora, jo crec que aquesta ens la deuen.

(La meva proposta seria de l’estil Plaça de la Vergonya, però podríem trobar noms més contundents o fins i tot grollers. Els podeu deixar als comentaris)