Els malvats polítics finlandesos

És, segons la premsa espanyola, el nou eix del mal: Alemanya, Finlàndia i els Països Baixos, els tres estats de la UE que més es resisteixen a rescatar els països del sud d’Europa (bé, més aviat per rescatar els seus bancs). Jo no posaré mai en dubte aquest discurs, al cap i a la fi sóc un bon patriota, però avui m’agradaria simplement reproduir dues notícies (totalment a l’atzar) que han sortit darrerament a la premsa.

Setembre de 2012. El primer ministre de Finlàndia, Jyrki Katainen, visita oficialment Espanya. Hi arriba en un vol de Finnair, la companyia aèria nacional, en un seient de classe turista. A la tornada no té cap enllaç i ha d’agafar la KLM amb escala de dues hores a Àmsterdam. L’acompanyen cinc persones: el secretari d’estat d’afers europeus, un assessor per temes comunitaris, el cap de premsa i, com a equip de seguretat, dos policies. Per cert, durant l’estada a Madrid pateix un xoc cultural: durant una conferència nota amb estupor que la gent riu quan fa un comentari sobre l’obligació de pagar les multes (font).

Juny de 2012. El president Mariano Rajoy, després de fer una roda de premsa sobre el possible rescat d’Espanya, decideix anar a veure un partit de futbol a Polònia. Per això s’embarca en un Falcon 900 de l’exèrcit amb cinc col·laboradors (seguretat al marge), anada i tornada el mateix dia. El sopar dels sis costa mil euros. En un viatge anterior a Mèxic per una cimera del G-20, la comitiva és de més de 30 persones, i només pel vol es consumeixen 900 euros en vins i licors (font).

Però bé, tot això és totalment secundari davant el fet que el luterà primer ministre de Finlàndia no vol usar els impostos dels seus conciutadans per salvar l’economia espanyola. Inacceptable! Dimiteixi, senyor Katainen.