Rajoy, la superació constant

‎”Usted puede estar muy bien, pero si no le fluye la sangre… es un problema”

Aquesta intel·ligentíssima frase no la va dir ni Søren Kierkegaard ni el doctor House, sinó el president del govern espanyol en una lamentable metàfora sobre la importància del sector bancari, i responent (o no) a una pregunta sobre quan tornaria a obrir-se l’aixeta del crèdit.

Mariano Rajoy va innaugurar ahir una nova manera de fer política. Si tots els caps de govern europeu s’han dirigit als seus ciutadans per explicar-los les mesures a prendre, Rajoy va sortir a la televisió per dir que a) encara no ha decidit què farà i b) que ja ho anirà decidint sobre la marxa. Deu ser la seva versió de “donar confiança als mercats”.

A més va afirmar que en cap moment havia pressionat el BCE per a la compra de bons (!) i que ningú de la UE li havia dit què fer (!!), i tot això farcit d’uns abundants “le voy a decir una cosa con absoluta franqueza” que ens haurien de fer sospitar. A sobre va agafar com a argument principal que no es pot gastar més d’allò que un té, carregant-se de cop tota la teoria econòmica capitalista des dels temps d’Adam Smith.

Per acabar d’arrodonir la jugada Rajoy va tenir al davant una selecció dels periodistes més prestigiosos del país, i representant uns mitjans ben plurals: ABC, La Razón, El Mundo (Victoria Prego Strikes Back), El País i La Vanguardia. Des dels temps del programa que Soler Serrano va dedicar a Salvador Dalí que no es veia una entrevista tan surrealista a la televisió espanyola.

De fet, amb polítics així no sé de què s’escandalitzen molts castellans que Catalunya vulgui ser independent. El que és estrany és que la independència de Madrid no la demanin fins i tot a Múrcia!

(I la setmana que ve, entrevista a l’il·lusionant cap de l’oposició, el jove renovador Alfredo Pérez Rubalcaba)

Un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s