Quant ens han costat les pífies urbanístiques de l’Ajuntament de Girona?

La diferència fonamental entre les dues grans classes socials del nostre país, és a dir, “la gent” i “la casta”, és que aquests darrers mai no han de pagar pels seus errors, siguin polítics, banquers o alts funcionaris. La recent sentència del Tribunal Suprem sobre l’escola privada Casa dei Bambini ens ha fet recordar a molta gent la quantitat de despropòsits urbanístics que s’han anat acumulant a Girona, especialment durant les darreres legislatures socialistes, i sota la responsabilitat de l’inefable regidor Joan Pluma.

Així que recordi (i si en teniu més casos deixeu-los als comentaris):

– El juliol de 2007 van començar les obres de l’aparcament de la plaça del Pallol, que s’havien d’iniciar set mesos abans (font). La fallida de la primera empresa adjudicatària, més la troballa de restes arqueològies, problemes amb línies elèctriques, etcètera, van fer que avui l’obra encara no estigui acabada, però això sí, ja acumuli un sobrecost de 100.000 euros (font). A més el nou regidor ha dit que “han començat a revisar la llista de ciutadans que havien comprat alguna de les 88 places de l’aparcament subterrani per veure hi continuen interessats” (!)

– El maig de 2009 el TSJC va donar la raó als amos del Xalet Tarrús, que s’havien considerat perjudicats per un canvi urbanístic que protegia l’immoble i impedia edificar al solar (font). Després de diverses negociacions es va acordar una indemnització d’uns 1,4 milions d’euros (font).

– El gener de 2011 el TSJC va anul·lar el canvi urbanístic per enderrocar el mercat de Sta. Eugènia, perquè segons el jutge l’actuació incomplia el repartiment de beneficis i càrregues i perjudicava uns quants propietaris (font). A més el preu que es va pagar a alguns propietaris de parades per l’expropiació també va ser motiu de sentència del TSJC, que va fixar una indemnització de 594.000 euros, més uns 60.000 d’interessos de demora (font).

– El novembre de 2011 es va tancar el vergonyós espectacle del pavelló esportiu de la Devesa després d’una forta oposició ciutadana i de ser desestimat pel Departament de Cultura (font). No cal dir que llavors ja s’havia redactat el projecte, amb un cost d’uns 150.000 euros (font).

– El setembre de 2012 el Tribunal Suprem va obligar a indemnitzar l’escola privada Casa dei Bambini per haver-la perjudicat canviant-li la qualificació del solar a la revisió del Pla General. Segurament l’Ajuntament haurà de pagar més d’un milió d’euros.

No cal dir que Joan Pluma, que durant un temps va ser el polític més ben pagat de les comarques gironines (font), va ser destituït de tots els seus càrrecs, va anar a judici i va haver d’indemnitzar la ciutat per tots els errors que…

… bé, de fet no. Com tots sabeu en realitat va ser nomenat Director General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, dins el departament que porta Ferran Mascarell al govern de Convergència i Unió. O sigui que no només s’ha salvat de l’acció judicial sinó també de les crítiques de l’oposició, i es pot permetre el luxe de fer-se fotos en posició napoleònica.

N’hi ha que neixen amb una flor al cul.