Crisiturisme (6): el Centre d’Interpretació de la Tonyina

Monument: Centro de Interpretación del Atún de Almadraba
Localització: Barbate (Cádiz). 22.928 habitants
Innauguració: 2008
Cost: 500.000 euros

Imagina que un dia et despertes i tens ganes de saber més coses sobre la tonyina, aquest simpàtic peix destinat a omplir els entrepans vegetals de molts bars. Doncs bé, el municipi gadità de Barbate (fins el 1998, Barbate de Franco) va posar a la nostra disposició el seu flamant Centre d’Interpretació de la Tonyina d’Almadrava, un magnífic edifici amb abundant informació ictiològica i tota mena d’activitats relacionades amb el seu animal estrella.

L’edifici va costar 500.000 euros, pagats en un 75% pel Fons de Pesca de la UE i en un 25% per la Junta d’Andalusia. Va ser innaugurat el 2008 pel conseller de pesca, Martín Soler, amb l’objectiu d’integrar “el turisme en la pesca a través de l’experimentació d’un model innovador i sostenible d’oferta turística”, per tal de “promoure i valorar el patrimoni natural, cultural i social del sector pesquer i els seus ports” (font).

Lamentablement aquesta vegada em toca escriure el text en passat, perquè la tardor de 2011 la Junta d’Andalusia va tancar el museu degut a les despeses de personal i manteniment que requeria l’infrastructura (font). Es va parlar de privatitzar-ne la gestió i treure-la a concurs, però de moment no hi ha mes notícies.

En resum, un destí ideal per a tota la família… si el tornen a obrir.

Un comentari

  1. Pensa que això mateix és el que es gasten molts municipis (o comunitats autònomes) cada vegada que han d’omplir una platja de sorra destroçada per un temporal. I no s’ho gasten una vegada, sino vàries…
    Per cert, sempre m’he preguntat per què els entrepans vegetals porten tonyina…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s