FdM (2): “El debat entre dretes i esquerres està superat”

Avui us porto una altre frase de merda que s’ha fet molt habitual a les darreres cites electorals, que surt sovint a les tertúlies de casa nostra i que és una de les preferides de Pilar Rahola. Diu així:

“El debat entre dretes i esquerres està superat”

Si heu vist la pel·lícula Sospitosos habituals, recordareu la darrera frase: “el truc del diable va ser fer creure tothom que no existia”. Aquests quinze anys de (fals) creixement econòmic i de crèdit abundant van provocar un efecte semblant, l’aparent desaparició de la classe baixa entre la població autòctona. Algú va fer creure que si no eres immigrant i tenies feina, automàticament pertanyies a la classe mitjana, un enlluernament reforçat pels viatges amb Ryanair i el darrer smartphone.

Però ho sento molt, això no és així. Si tu cobres mil euros fent de cambrer en un bar, si t’has dedicat sempre a posar totxos sense cap qualificació, si malgrat tenir una carrera vas encadenant treballs precaris, llavors no ets de classe mitjana sinó de classe baixa o treballadora. Fet que, per cert, no et treu ni un gram de la teva dignitat.

El truc és evident, perquè les classes mitjanes solen ser més conservadores. Els pobres necessiten lluitar pels seus drets i els rics amb la vida solucionada es poden permetre una consciència social, però aquells que són al mig solen tenir por de perdre el seu benestar, i prefereixen que les coses no canviïn gaire.

Els que pronuncien la FdM d’avui volen dir en realitat que el debat entre dretes i esquerres està superat perquè només té sentit aplicar polítiques de dretes. Al cap i a la fi, si tots som rics ens podem permetre una ideologia conservadora. La ironia de l’assumpte és que, amb la crisi econòmica, l’autèntica classe mitjana n’ha sortit tant perjudicada com la baixa, i al final els únics beneficiats n’han estat els més rics.

Per tant, i per més que la casta acomodada ens vulgui fer creure el contrari, la social-democràcia i el socialisme estan més vigents que mai, encara que la seva tasca sigui cada cop més titànica. I és que tal com va dir un milionari nord-americà, “la lluita de classes existeix, i l’hem guanyada nosaltres”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s