S’ha acabat la vaga

La vaga del sector públic noruec es va acabar finalment el dimarts passat a mitjanit. Per al principal sindicat era el tretzè dia de vaga, una xifra que igualava la protesta més llarga dels últims trenta anys.

El dia va començar amb un esmorzar comunitari amb tots els membres del meu sindicat a Trondheim: pa, embotits, suc de taronja i molt de cafè. A les 2 es va fer una concentració unitària a la plaça major, amb alguns discursos i actuacions musicals, i poques hores després es va saber que s’havia arribat a un acord.

El pacte és força complex i implica un mínim de 12.000 corones (uns 1500 euros) addicionals l’any per a tots els treballadors, amb un augment més gran per als que tenen els salaris més baixos. A més s’augmenta el pressupost per a la formació addicional, especialment dels mestres, i es donen més avantatges en cas de baixa mèdica.

Les noves condicions es començaran a aplicar a partir del 6 de juny. Els sindicats diuen que és un acord acceptable, i els deixa en bona posició davant d’un probable govern de dretes a partir de l’any que ve.

Pel que fa a la vida a les escoles, als mestres ara ens tocarà treballar doble. Haurem de tancar el curs escolar, fer els exàmens orals, posar les notes i tenir les reunions d’avaluació en només dues setmanes, davant de les quatre habituals. El curs s’acaba el 22 de juny.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s