Crisiturisme (5): la “autovía del bancal”

Monument: Autovia RM-1 San Javier – Zeneta
Localització: Región de Murcia
Innauguració: 2009

Quan fa uns mesos vaig visitar Múrcia, uns mestres de la ciutat em van preguntar: “¿Conoces la autovía del bancal?“. Es tracta d’un monument molt conegut a la zona, una autovia que va impulsar el govern Zapatero i que havia de comunicar la capital amb el Mar Menor, però que per manca de pressupost es va quedar a mig fer.

Jo ara podria fer-ne tot tipus de bromes i de comentaris graciosos, però crec que amb la foto n’hi ha prou per completar l’article. Aquí la teniu:

(Un bancal, és segons la RAE, un “pedazo de tierra cuadrilongo, dispuesto para plantar legumbres, vides, olivos u otros árboles frutales“. En aquest cas, uns llimoners esplèndids)

2 comentaris

 1. Informo para evitar más enredos. Esta autovia es una autovía AUTONÓMICA pagada y promovida íntegramente por la Comunidad Autónoma de Murcia (Autovia RM-1). El tramo que se ve, es el final de la RM-1. porque acaba asi? facil. El ministerio de fomento de ZP, se comprometió a terminar ese trozo (Que ya sobrepasa zeneta y no es RM-1) porque forma parte hacia la izquierda y frente de la Circunvalación de Murcia (MU-30), de titularidad Estatal. La comunidad de Murcia, creyendo al gobierno, invirtió y construyó en 2009 su trozo, de Zeneta (Pedanias de Murcia ) a San Javier y el Mar Menor. El estado mintió y a dia de hoy, no se ha terminado este trozo, a espensas del Gobierno de Mariano Rajoy que ha dicho que ya se va a desbloquear este tramo que queda (8 kms de 40 en total).

  Con lo cual ,se puede usar hasta justo esa salida (la foto es desde el puente que hay en la ultima salida) y continuar 8 kms hasta Murcia Capital por carretera autonomica. La Autovia no acabará en Murcia, sino en Santomera, enlazando a la autovia A-7 hacia Alicante-Barcelona.

  Un Placer informaros y un saludo

  Informo per evitar més embolics. Aquesta autovia és una autovia AUTONÒMICA pagada i promoguda íntegrament per la Comunitat Autònoma de Múrcia (Autovia RM-1). El tram que es veu, és el final de la RM-1. perquè acaba així? fàcil. El ministeri de foment de ZP, es va comprometre a acabar aquest tros (que ja sobrepassa Zeneta i no és RM-1) perquè forma part cap a l’esquerra i davant de la Circumval·lació de Múrcia (MU-30), de titularitat estatal. La comunitat de Múrcia, creient al govern, va invertir i va construir el 2009 el seu tros, de Zeneta (Pedanias de Múrcia) a San Javier i el Mar Menor. L’estat va mentir ia dia d’avui, no s’ha acabat aquest tros, a espensas del Govern de Mariano Rajoy que ha dit que ja es va a desbloquejar aquest tram que queda (8 km de 40 en total).

  Amb la qual cosa, es pot usar fins just aquesta sortida (la foto és des del pont que hi ha a la ultima sortida) i continuar 8 km fins a Múrcia capital per carretera autonomica. La Autovia no acabarà a Múrcia, sinó a Santomera, enllaçant a l’autovia A-7 cap a Alacant-Barcelona.

  Un Plaer informar i una salutació

  y perdon por mi catalan pero intenté hablarlo como pude para no ser catalan, saludos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s