Torna Franco!

Primer va ser la recuperació dels setanta, els pantalons de campana, ABBA i Gloria Gaynor; després ens van voler fer venir nostàlgia dels vuitanta (tot i que el fenomen que retorna amb força són els quinquis); i ara finalment, en ple 2012… torna Franco!

Que no us ho creieu? Mireu quines tres perles ens ha deixat l’actualitat recent.

Franco sant patró

Ara que tothom parla de la unificació de municipis per estalviar, a Extremadura han decidit crear-ne un de nou, una colònia creada als anys quaranta que se segregarà de Badajoz. I fixeu-vos en quin nom tan maco que du el poble:

Sí senyor, Guadiana del Caudillo, amb un parell. L’antic govern socialista d’Extremadura no els volia aprovar la independència per culpa del nom, però el nou executiu del PP ho ha tirat endavant ràpidament. I diu l’alcalde que els seus habitants hi estan d’acord i que mai no s’ha plantejat cap polèmica, cosa que encara fan venir més ganes de fer-hi una visita.

Això sí, sembla que un poble així faria més goig a la província de Ciudad Real, on més del 30% dels municipis mantenen noms franquistes al seu nomenclàtor. I és que allà són uns avançats al seu temps!

Vending Franco

Quan l’artista Eugenio Merino va decidir col·locar un ninot de Franco dins una màquina de refrescos i exposar-ho a la fira ARCO, molts ho van interpretar com una bestiesa. Gran error! Això va fer reaparèixer amb tots els honors mediàtics la Fundación Nacional Francisco Franco (no us perdeu la seva web!), que va enviar tota una sèrie de cartes indignades per l’ofensa al Caudillo. I atenció, que no parlaven d’oïdes! El senyor Jaime Alonso García, vicepresident de la Fundació, va visitar ARCO acompanyat d’un notari i en va fer fotos i tot.

Gaudim de la prosa florida (i de l’ús dels signes de puntuació) del vicepresident: “Esperamos de su recto proceder, que tal hecho no se produzca, pues resultaría intolerable y mezquino tal afrenta al que durante 36 años rigió los destinos de España como Jefe del Estado después de vencer al comunismo y que nos legó un país prospero y en paz instaurando la monarquía en la figura del actual rey D. Juan Carlos I“.

Naturalment ara no és procedent recordar els més de 150.000 euros en subvencions que se’n va endur la Fundació durant la darrera legislatura d’Aznar, això seria propi de ressentits. Tot i que em pregunto si la Fundació Aldof Hitler que segur que existeix a Alemanya també rep ajuts estatals. Ho preguntaré als meus amics alemanys.

Franco en la memòria

Les imatges de les càrregues policials contra els estudiants de secundària de València ens ha recordat temps passats. I no és d’estranyar, perquè el Cap Superior de la Policia espanyola al País Valencià, el senyor Antonio Moreno Piquer, sembla que té unes amistats una mica dubtoses (grups com España 2000 i similars).

El dubte que tinc és: si amb nanos d’institut que es manifesten pacíficament ja actuen així, què faran quan hi hagi disturbis com a Grècia o el Regne Unit? Afusellaran gent al castell de Montjuïc?

No hi ha cap dubte, és la tendència més de moda actualment: Franco torna! O potser és que no havia marxat mai?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s