Tallarem un carrer qualsevol

Les emissions preferents van ser un producte que les caixes i bancs van vendre als seus clients (especialment gent gran) com a segurs i recuperables, i que al final no ha resultat així: moltíssims estalviadors que confiaven en La Caixa i en altres entitats s’han trobat ara que tenen els diners bloquejats, i que de fet aquelles participacions no valen res (exemple). Un escàndol monumental només tapat per la força que tenen els organismes financers per influir en els mitjans de comunicació i en la política.

El passat dijous 19 de gener una colla d’afectats van tallar la Diagonal de Barcelona per protestar contra l’estafa de les preferents. Tot i això si llegíeu la notícia que va publicar La Vanguardia a la seva web, ben bé semblava que els manifestants haguessin triat aquell carrer a l’atzar, i que igualment haguessin pogut tallar la Gran Via o la Plaça Sant Jaume.

“A l’alçada de Maria Cristina”, diuen. Em pregunto què hi deu haver allà…

L’endemà els mitjans van passar de puntetes sobre la notícia, i no hi van dedicar tota l’atenció que es mereixia. Naturalment la manifestació dels mossos d’esquadra reclamant drets laborals va ser una bona pantalla. I això que per la xarxa circulaven fotos ben simbòliques com ara aquesta:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s