Volem una estació d’AVEVerges!

Suposo que alguns de vosaltres vau veure el programa Salvados el diumenge, en què se’ns presentava la localitat espanyola més petita que té una estació de l’AVE: Tardienta (Osca), amb 1.007 habitants. Si us ho vau perdre, aquí en teniu el vídeo:

I des d’aquell dia estic indignat! Com pot ser que Tardienta sigui parada de l’AVE i en canvi el bonic poble empordanès de Verges (1.166 habitants i pujant), amb qui tinc llaços familiars, no gaudeixi de la mateixa infrastructura? Quina és la causa d’aquesta discriminació intolerable? Des d’avui, per tant, engego la campanya Volem una estació d’AVE a Verges!

Ja ho sé, segurament els veïns del poble em diran que hi ha altres preocupacions, com per exemple tenir l’hospital de referència a Palamós i cap transport públic directe per arribar-hi. Però això són detalls propis de gent de vol ras, que no sap anar pel món. Com ara els del meu barri de Girona, que es queixen perquè els operaris de l’ADIF treballen fins i tot a les dues de la matinada. Retrògrads!

Verges és un municipi fortament turístic, i si bé tots els turistes hi vénen una sola nit, la de Dijous Sant, quants pobles poden dir que surten al Telenotícies any rere any per ensenyar la seva processó? A més Verges està formant una àrea urbana que abraça municipis com Jafre (432 habitants), La Tallada (435) o Ultramort (213), i naturalment es poden crear sinèrgies amb Torroella de Montgrí. Caldria veure però si val la pena crear un ramal del tren fins a l’Estartit o amb un bus llançadora en faríem prou.

Des d’aquí doncs m’ofereixo per liderar la campanya i fer les gestions oportunes. A més des d’un punt de vista estrictament tècnic l’hort de la meva família seria un terreny perfecte per a construir-hi l’estació o el centre comercial annex. I eps, si per reunir-me amb el ministre Blanco cal que quedem a la benzinera de la sortida del poble, doncs s’hi queda i punt.