L’ARA s’apunta al simplisme

El mapa, el gran problema és el mapa. La ultradreta a Europa. Allà al nord Noruega, una enorme taca negra, el 22,9% del Partit del Progrés. En canvi Espanya és blanca i immaculada, quina sort que aquí no tenim aquests problemes.

Continua des dels mitjans de comunicació catalans, i l’ARA no és una excepció, la visió simplista sobre l’extrema dreta i els nous partits populistes. Ja us vaig explicar en aquest article quina és l’explicació del vot del Partit del Progrés noruec: una opció “antisistema” que barreja solucions fàcils amb la proposta de baixar impostos.

Les tres pàgines que el diari ARA dedica avui a la islamofòbia tenen punts interessants, però semblen fetes per uns acadèmics que no han sortit mai de la universitat. Algú creu que els noruecs voten aquest partit en base a uns grans conceptes ideològics i per un odi contra la Unió Europea o l’islam? Diré més: la gent de Salt o Vilanova vota Plataforma per Catalunya per aquest motiu? O és potser per la pèrdua de qualitat en la seva vida quotidiana? Centrant-nos en Catalunya: amb quina força moral ataquem una persona que vota PxC si té un pis pastera a la seva escala, si no pot portar els seus fills a l’escola pública del barri, si el seu pis (el seu únic patrimoni) ha baixat radicalment de preu?

En canvi busco al diari algun reportatge de la mateixa extensió sobre els “sindicats” feixistes que hi ha a Madrid, i que formen membres dels alts cossos funcionarials de l’Estat, sobre el passat franquista d’aquells que tenen el lideratge de la justícia, sobre l’extrema dreta catalana. I no els trobo. Que fàcil que és atacar el llunyà nord o sobre el dèbil local, al cap i a la fi no cal pagar-ne cap preu.

2 comentaris

  1. La premsa catalana és un reflex del que ha esdevingut la que va ser en el passat l’avantguardista societat catalana, el “borreguisme” s’ha apropiat de tot.

  2. Gràcies Josep pels teus articles al blog. Jo també penso que el principal problema de la societat catalana és l’estupidesa i el simplisme que tot ho amaren. Has d’estar contínuament alerta si no vols que t’acabi devorant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s