Turistes, teniu carta blanca

Antoni Escudero, president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, declarava ahir a El Punt: “Som un país d’oci, i això s’hauria de tenir en compte i ser més tolerants amb els fumadors. Si els turistes opten per venir a casa nostra, és perquè aquí poden fer coses que al seu país no poden fer“.

Clar i català. Els discursos de l’excel·lència, del turisme de qualitat, etc, no són res més que una façana. Nosaltres hem d’atreure turistes perquè aquí poden anar borratxos pel carrer, cridar, pixar a les cantonades, fumar als bars i restaurants, sortir de festa fins les tantes de la matinada, emprenyar els veïns i totes aquestes coses que tenen prohibides a casa seva.

És clar que, ben mirat, què més podem oferir-los?

El paisatge? Fa dècades, i especialment en els darrers vint anys, que l’hem destruït a consciència. Urbanitzacions clòniques, passejos marítims de ciment, construccions en llocs impossibles, torres elèctriques sense sentit, cascos urbans decrèpits i, a sobre, ho hem envoltat tot d’uns polígons industrials decadents. A la foto de l’esquerra podeu veure el què han fet els successius ajuntaments (democràtics) de l’Escala amb la Cala Montgó.

Els preus? L’alcohol (de supermercat) potser sí que és més barat, però la resta és tant o més car que al nord d’Europa.

El servei? El món de la restauració ha enfonsat els salaris aprofitant-se de l’atur i la immigració, i tenim uns cambrers irritats, mal educats i sense els coneixements mínims. Per no dir que molts no parlen cap llengua comprensible.

El menjar? Tenim uns quants cuiners famosos, però hem perdut els productes tradicionals i a ningú no li importa la qualitat. Visca la marca blanca! Aneu a Itàlia i sabreu què és el bon menjar.

Vist tot plegat, no m’estranya que els noruecs que volen una setmana de sol i platja faci anys que se’n van a Turquia.

4 comentaris

  1. És absolutament vergonyós que aquest personatge, que en principi hauria de vetllar pels interessos del sector turístic gironí, pugui sortir tranquilament i vomitar tal quantitat de porqueria. Són aquests els que fan mal al turisme i al país…

  2. és exactament el que està passant a Barcelona. Turisme d’espardenya i garrafó, turisme de putes barates i cervesa, turisme de vols barats i samarretes suades que consumeix el recursos de les ciutats, mentres els vilatans paguem impostos per netejar el que aquests remats embruten i els guanys sel’s queden quatre poca-vergonyes com aquest individu de Girona. Em temo que mai serem com Suïssa, per desgràcia

  3. No oblidem que auest personatge és de La Jonquera, on una de cada deu persones és prostituta (real) i es fa d’or amb els francesos que baixen a menjar barat i cardar perquè a casa seva tant de desgavell no es permet.
    Tampoc oblidem que aquest és el personatge que va prosperar en el PSC gironí apadrinat per la seva amistat amb José Bono, i que va haver de plegar quan les treballadores d’un dels seus supermercats van denunciar que havia instal·lat càmeres en els vestuaris.
    Per tampoc oblidar que aquest és el personatge que va comprar el diari Hora Nova i va obrir l’edició de la revista Hora Rosa amb el sopar de gala on es va autoproclamar marquès i amb espasa i tot va immortalitzar a la familia batejant-la en l’aristocràcia empordanesa amb espasa a l’espatlla inclosa.

    No podies descriure millor la situació del turisme a les comarques gironines, i ningú representa millor l’esperpèntic model caduc que patim que aquest Antoni Escudero.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s